Av Eirk Iveland, Min Drift & Vedlikehold.

Vedlikehold er et området som stadig flere bedrifter fokuserer på. Teknologien hjelper til med å predikere behovet og automatisere beslutningene.

Fremdeles trengs det dyktige folk, selv om kravene til kompetansen er i endring. – Foreningen skal gi verdi til medlemmene. En viktig del av dette er relevante kurs og sertifisert kompetanse, sier styreleder Stig Aune i NFV.

Det er viktig at vi kan være relevant for de som driver med vedlikeholdsfaget.

NFV – Norsk Forening for vedlikehold – har som formål å være en anerkjent formidler av kunnskap og praktiske løsninger for næringens nåværende og fremtidige forretningsmessige utfordringer gjennom å formidle ny teknologi og moderne, tilpassede løsninger. De har en visjon om å bidra til vedlikehold som gir verdi, slik at norsk næringsvirksomhet er bærekraftig og konkurransedyktig.
– Det er viktig at vi kan være relevant for de som driver med vedlikeholdsfaget. Og vi har en målsetning om å nå ut til flere, sa Aune. Min Drift & Vedlikehold møtte styrelederen i forbindelse med at NFV endelig fikk avholdt sitt 50-års jubileum – to år på overtid.

 

Turbulente tider

– Det har vært veldig spesielle tider, med pandemi, krig og energikrise. Korona-epidemien førte til at alt skjedde over nett. Det er en stor fordel at vi nå igjen har muligheten til å treffes fysisk, men vi skal også videreføre den digitale kompetansen vi har tilegnet oss i denne perioden, sier Aune.
– Vi kan effektivisere mye med digitale møter, men noen ganger må man også treffes fysisk – og man føler man får energi av å kunne treffes ansikt til ansikt. Kan vi kombinere fysiske møter med streaming og tilgang via digitale portaler vil vi kunne nå flere. Det å nå ut til flere, litt utenfor ”menigheten”, er
noe Aune er opptatt av.
– Vi må nå ut til ungdommen, vi rekrutterer fra folk som har jobbet seg inn i vedlikeholdsfaget. Det er ungdommen som skal ta seg av vedlikeholdet i fremtiden, sier Aune.
– Vi må vise hva vedlikehold er. Det kommer automatisert, tilstandsbasert vedlikehold som krever datakompetanse, det tas i bruk droner og roboter. Noen må bytte ut deler som er vanskelig å få tak i, eller er gått ut av produksjonen. Med 3D-printing av kan de lages på stedet. Det skjer mye spennende, og det skal vi bli flinkere til å formidle.

Relaterte artikler

Konferanse: Smart verdibasert vedlikehold i industrien

Konferanse: Smart verdibasert vedlikehold i industrien

Velkommen til den årlige konferansen 4.-5. september 2024 på Quality Hotel Olavsgaard, Skjetten. Konferansen vil presentere de nyeste tekniske trender, moderne vedlikeholdskonsepter, metoder, teorier og praktiske løsninger for smart verdibasert vedlikehold. Dette er...

les mer
Welcome to conference: Strategic Inspection Management

Welcome to conference: Strategic Inspection Management

September 11th-12th 2024 at Quality Airport Hotel Stavanger This conference is focusing on inspection and inspection management as an important and strategic element in maintaining an acceptable safety level and to secure reliable and economical production.PROGRAM...

les mer