Det mangler kunnskap om bruk av såkalt rustfritt stål og syrefast stål i oppdrettsnæringen, skriver debattantene fra NTNU og Sintef.

Professor Roy Johnsen, Institutt for maskinteknikk og produksjon ved NTNU, og Daniel Blücher, senior forretningsutvikler i Sintef Industri.

Oppdrettsnæringen er en av de største vekstnæringene i Norge. Gjennom de siste 20 årene har næringen vokst fra å være en samling av nisjebedrifter langs kysten til å bli en næring som jobber bevisst for å utvikle næringen både teknologisk og bærekraftig.

Som et resultat har det blitt etablert en rekke bedrifter rundt om i landet både innenfor design/bygging og drift/service/vedlikehold av anlegg, videreforedling av produkter og ikke minst oppdrettsselskap. Teknologiutviklingen har også skutt fart gjennom utvikling av store havgående oppdrettsanlegg. Utviklingen i bransjen er avhengig av at riktig design og riktige materialvalg gjøres for å minke kostnadene og øke levetiden på anleggene.

Relaterte artikler

Nytt nummer av Min Drift & Vedlikehold – juni 2024

Nytt nummer av Min Drift & Vedlikehold – juni 2024

I denne utgaven kan du blant annet lese:   Smart Operations - Teknologiendringer skapaer muligheter og utfordringer Setter opp global distribuert produksjon med On demand Manufacturing Veidekke gjenvinner Rockwool Isolasjon på Ulven Mye om nye løsninger og...

les mer
author avatar
Tone Kildahl