Har du noen gang reflektert over hvorfor din virksomhet eksisterer? Hva er verdien av det dere gjør? Og er dere godt koordinert i måten dere realiserer verdi på fra deres anlegg og verdier?

Nettopp dette vil være tema i det nye kurset som lanseres 28.-29. mars på Quality Hotel Olavsgaard i Skjetten:
«Asset Management – forvaltning av anlegg og verdier i tråd med ISO 55000-standardene».

 

Sverre Gagnat og Stian Virik Kvamme er kursledere. De brenner for Asset Management og har utviklet et kurs som skal skape begeistring og forståelse for Asset Management, med ISO 55000-standardene som pensum. De er begge sivilingeniører har erfaring fra blant annet konsulentbransjen, transportbransjen, infrastruktur, Forsvaret, olje&gass.

Asset Management handler om å koordinere aktiviteter i en organisasjon med hensyn på å realisere verdi fra anlegg og verdier. Definisjonen er klar:

«koordinert aktivitet i en organisasjon for å realisere verdi fra anlegg og verdier» (ISO 55000:2014).

Sverre leder den norske speilkomiteen for ISO 55000-standardene (SN/K 536) og Stian er nestleder i den pågående revisjonen av ISO 55001 i den internasjonale komiteen (ISO/TC 251).

Kurset tar for seg ledelse i en organisasjon med hensyn på det å realisere verdi fra anlegg og verdier. Målgruppen er alle som bidrar til å realisere verdi fra anlegg og verdier, enten det måtte være i rollen leder, strateg, planlegger, prosjektleder, teknisk leder, kontraktør, utvikler, rådgiver, operatør, forbedringsagent…
I god Asset Management skal alle aktivitetene som disse rollene utfører koordineres med hensyn på verdirealisering.

I løpet av kurset vil det bli være forelesninger, praktiske eksempler, rom for diskusjon, utforsking og tid til relasjoner med faglig likesinnede.
Vel møtt til to faglig givende dager på Quality Hotel Olavsgaard i Skjetten.

Kursledere Sverre og Stian fra Ganat&Kvamme AS.

Artikkelen ble først publisert i Min Drift & Vedlikehold nr. 1/2023.

 

Relaterte artikler

Smøreteknikk for sikker og bærekraftig drift

Smøreteknikk for sikker og bærekraftig drift

Velkommen til kurs 27. september kl. 09.00-16.00 på Quality Hotel Olavsgaard. Dette kurset er skreddersydd for å gi deg verdifull forståelse av smøreteknikkens verden innenfor industrien.Her er hva du kan forvente å oppnå som deltaker:• Få solid kunnskap om...

les mer
Welcome to conference: Strategic Inspection Management

Welcome to conference: Strategic Inspection Management

September 19th-20th at Quality Airport Hotel Stavanger This conference is focusing on inspection and inspection management as an important and strategic element in maintaining an acceptable safety level and to secure reliable and economical production.Inspection and...

les mer

Samarbeid er et stikkord som blir sentralt i fremtiden. Det gjør også endringsvillighet. Endringsledelse vil bli like viktig som teknologiledelse. Teknologi er uten verdi hvis fagfolkene ikke følger og utnytter mulighetene som tilbys.

I denne utgaven av Min Drift & Vedlikehold kan du blant annet lese om:

  • Oversiktlige data for effektivt vedlikehold
  • Optimalisert kjemisk felling med Guard Treat Smart
  • Vedlikeholdets plass i asset management

I samarbeid med Quality Norway AS, Tavler AS og SANDS Advokatfirma DA har vi gleden av å tilby en rekke aktuelle kurs for deg som er leder/mellomleder:

BÆREKRAFTSKOLEN

Bærekraftskolen består av 4 digitale frittstående kurs:

 

  • Hvordan lage en bærekraftstrategi? - 22. mars
  • Åpenhetsloven - 26. april
  • Likestillings- og diskrimineringsloven - 27. september
  • Klima- og naturrisiko - 25. oktober

Temakurs: Kostnadsreduksjon og nedbemanning

16. mars kl. 9-12. Digital gjennomføring.

Høyt kostnadsnivå griper direkte inn i resultatene av driften, og det er derfor viktig å ofte vurdere muligheter for å justere kostnadene med virkning for driften fremover. Kurset vil gi deg verdifull kunnskap om hvilke tiltak er mulige, og hvordan man bør gå frem for å løse kostnadsutfordringene.

Temakurs: Konflikthåndtering - Bli en tryggere leder

Sikre samarbeid og effektivitet hos alle i teamet.

30. mars kl. 9-11. Digital gjennomføring.

Ansatte som ikke fungerer som forutsatt i sin stilling utgjør ikke bare unødvendige lønnskostnader. De skaper ofte også ringvirkninger som har vesentlig større kostnadsmessige effekter som ikke synes. Kurset gir deg godt innblikk i hvilken juridisk handlefrihet du har som leder for å håndtere det som ikke fungerer tilfredsstillende.